Shopping förr i tiden och shopping nu

Allt befinner sig mer eller mindre i en ständig rörelse och så även vår omgivning och vårt beteende. Det som en gång var en ouppnåelig väg och alternativ är idag en självklarhet.

Vi ser det överallt i vårt samhälle. Det gäller bland annat rörelsemönster, sociala kontakter, digitalisering, arbetsliv, informationskanaler, med mera. Ibland går det snabbt och vi som konsumenter och medborgare har därav svårt att hänga med.

Butiken i din dator

Ta till exempel en titt på hur shoppingkulturen och e-handeln har utvecklats. Från lokala små butiker i byar och städer, till större butikskedjor i stadens centrum, till stora gigantiska shoppingcentra placerade på bekvämt bilavstånd. Men idag behöver du varken närhet eller en fysisk butik. Nu är butiken hemma i din dator.

På digitala plattformar möter du som konsument varumärken, influencers, experter, e-handlare, med flera. Du kan även delta i livesändningar och interagera med andra under tiden.

Dessutom finns det mängder av olika betal- och leveranssätt att välja mellan. Direkt med kort, faktura, månadsbetalningar, med mera. Du kan få dina inköp hemskickat, hämta själv eller hos ombud.

Dagens shopping ger stora valmöjligheter och mycket makt ligger således i händerna på dig som konsument.