Dåtidens mode – Nutidens mode

Tidlös skönhet är något som aldrig går ur mode. Vilket är något vi ser genom vissa bestående, ständigt återkommande stilar under decenniernas gång.

Om vi tar en titt när vi vandrar runt omkring i dagens butiker kan vi inte bara skymta, utan vi blir överhopade av ett sortiment som skulle kunna vara scenkläder till en film utspelad under 40-talet. De stilrena, eleganta, högt skurna byxorna och kapporna med vackra, rena blusar till är utpräglade för 2020-talet.

Tidigare mode

För några år sedan var det 60 och 70-talets mode som låg högst på tapeten. Formdesign och färger. Både kjolar, blusar, klänningar och byxor i denna stil kunde vi se överallt. Ett ständigt återkommande mode under min uppväxt, som nästan garanterat kommer tillbaka igen om några år. I alla fall om vi ser tillbaka.

Senapsgult och brunt ligger än idag på modet och syns tydligt i alla butiker och även på gatorna bland folket. Även om det är 80-talets stora kavajer och blandning mellan neon och pastellfärger som åter börjar urskiljas vid sidan av 40-talet. Vilket vi kan se om vi ska ta en titt på dagens utbud av kläder. Däremot är inget hugget i sten när det gäller mode, eftersom det är nyckfullt och snabbt kan bli ändrat från dag till dag.